Subsidie zonnepanelen 2013

15% subsidie zonnepanelen 2013Er komt in 2013 weer subsidie beschikbaar voor zonnepanelen, dit is op 30 november bekend gemaakt door het AgentschapNL. De subsidiepot van 2012 is inmiddels leeg en bevatte 21,5 miljoen. Hoe groot de pot in 2013 zal zijn is nog niet zeker, maar in het lenteakkoord is een budget van 30 miljoen besproken voor 2013. Consumenten die een volledige aanvraag indien(d)en in 2012 en buiten budget van 2012 vallen krijgen subsidie vanuit budget voor 2013.

Onderstaande grafiek geeft duidelijk aan hoe het verloop van de aanvragen is geweest en naar volgens CompareMySolar naar verwachting zal verlopen:

subsidie zonnepanelen 2013 beschikbaar

subsidie zonnepanelen 2013 beschikbaar

Vergelijk prijzen van zonnepanelen met subsidie, op basis van je eigen dak

Vergelijk zonnepanelen van lokale installateurs op basis van kosten, opbrengsten, lokaliteit en werkervaring van de installateur. De invloed van subsidie is aan en uit te zetten in de prijsvergelijking op www.CompareMySolar.nl of voer je adres in het oranje vak op dit blog in en selecteer je eigen dak. Gemiddeld haalt de subsidie een maand of 6 van de terugverdientijd af. Uitleg over deze nieuwe functie is hier te vinden.

Subsidie aanvragen bij Agentschap NL

Het e-loket van AgentschapNL is geopend voor subsidieaanvragen en het is nog steeds mogelijk via het digitale formulier een aanvraag te doen. CompareMySolar houdt het nieuws via meerdere bronnen in de gaten en zal hier over publiceren op het eigen zonnepanelen weblog. Actuele informatie van AgentschapNL wordt hier gepubliceerd.

Geef een reactie