Hoe werkt CompareMySolar?

CompareMySolar is een nieuwe website die laat zien hoe geschikt je eigen dak is voor zonnepanelen. We tonen een gratis vergelijking van welke installateurs er met welke zonnepanelen beschikbaar zijn in jouw regio, wat die zonnepanelen opbrengen op je eigen dak en we laten zien wat het ongeveer gaat kosten. Gratis, transparant en onafhankelijk. Op deze pagina: Uitleg over de werking van CompareMySolar en Hoe kan dit gratis?

De werking van CompareMySolar

Een vergelijking begint met de lokatie van je huis. Elke installateur heeft zijn eigen werkgebied en elke plek in Nederland heeft een andere zon-instraling (de zon schijnt meer aan de kust bijvoorbeeld). Stap 1 is daarom het het invoeren van je stad, postcode of adres. Via Google Maps wordt er een satellietfoto opgezocht van je eigen lokatie, zoom in op je eigen dak.

De opbrengst van zonnepanelen is o.a. afhankelijk van de Lokatie, Oriëntatie, Dakhoek, Schaduw, Grootte. Stap 2 is daarom het selecteren van een geschikt dakgedeelte. Je klikt op alle hoekpunten van je dak om een dakselectie te maken. Klik vervolgens een aantal keer midden in de gemaakte dakselectie op de kaart. Een rode lijn verschijnt en springt van zijde naar zijde. Zorg dat de rode lijn overeen komt met je dakgoot of laagste zijde van je dak. Hierdoor weten we welke kant je dak op staat. Je dakoppervlak en richting worden nu automatisch berekend en gecorrigeerd naar de opgegeven dakhoek. Vul ook de twee vragen over schaduw en energieverbruik in en klik op “bereken mijn zonnepotentie”

Stap 3 toont de zonnepotentie van je eigen dak. Een dak zonder schaduw, zo goed mogelijk gericht op het zuiden en met een hoek van ongeveer 36 graden is het meest optimaal in Nederland. Zonnepotenties van > 80% zijn goed. Selecteer een ander dakgedeelte als je onder de 80% komt. Er wordt een globaal overzicht getoond waarbij je een richting geeft aan de systeemgrootte op je eigen dak. We laten zien wat het effect is van een vulling van 30%, 60% en 90% van je dakselectie. Klik op één van de “vergelijk” knoppen.

Nu wordt de vergelijking getoond van lokale installateurs met hun zonnepaneelsystemen. Boven in beeld staan een aantal oranje schuifbalken, waarmee de selectie van systemen aan je eigen voorkeuren kan worden aangepast. Elke regel in de tabel bestaat uit een systeem van zonnepanelen van een bepaalde installateur. Prijzen zijn allemaal all-in (incl. montage, incl. btw), gebaseerd op een standaard schuin pannendak.

Je ziet de systeemprijs, prijs/Wp, systeemgrootte, opbrengst van het systeem op uw eigen dak, opbrengst in het eerste jaar, terugverdientijd, totale winst, paneelinfo, garantie van de installateur en een beoordeling van de ervaring van de installateur. Op bijna al deze waarden kan gesorteerd worden, om bijvoorbeeld systemen te sorteren op terugverdientijd of prijs/Wp.

Door op “offerte” te klikken en op de volgende pagina naam, email-adres en telefoonnummer in te voeren vraag je een vrijblijvende en gratis offerte aan. Dit kan bij 1 tot maximaal 3 installateurs. De installateur krijgt je dakselectie, details over het systeem waar je in geïnteresseerd bent en de notities van het gratis telefoongesprek dat CompareMySolar vervolgens na de aanvraag heeft. Het gebruik van CompareMySolar is geheel gratis en vrijblijvend, dat geldt ook voor het aanvragen van een detailofferte. CompareMySolar verdient geld door het aanbrengen van goed geïnformeerde klanten bij de juiste installateur(s), zodat de installateur een boel tijd en geld bespaart op het aanmaken van onnodige offertes, bijvoorbeeld voor mensen die alleen even een prijsje willen horen voor zonnepanelen.

Vergelijking verfijnen

De vergelijking van zonnepanelen voor het eigen dak is nog een stuk te verfijnen. Je kunt de systeemgroottes aanpassen met de eerste slider. Ook een maximum budget is makkelijk in te stellen met de tweede slider. Alleen hoog-rendemente zonnepanelen tonen? Zet dan de paneelefficiëntie op minimaal 15%. Alleen ervaren installateurs tonen? Ze de ervaringsslider op minimaal 2 of 3.

SDE subsidie en installatiekosten kunnen aan- en uit worden gezet. Let op, SDE subsidie geldt alleen voor mensen die de subsidie al toegekend hebben gekregen.

Een belangrijk aspect bij de keuze van zonnepanelen is de grootte van de fabrikant (zie deze blog post voor meer info). Het is mogelijk om bijvoorbeeld alle kleine fabrikanten uit de vergelijking te filteren door het vinkje bij ‘overige fabrikanten’ uit te zetten. Het is zelfs mogelijk om voor een specifieke set merken de vergelijking weer te geven.

aannamesTot slot is het mogelijk om de aannames te wijzigen die aan de grondslag liggen van alle berekeningen. Aannames als elektriciteitsprijs, prijsinflatie, energieinflatie en paneeldegradatie.

Mocht je via de provincie of gemeente een eenmalige subsidie hebben, kun je die invoeren achter lokale subsidies. De subsidie wordt meegenomen in de berekening en je ziet het effect van een eenmalige subsidie op de terugverdientijd.

Video over de werking

CompareMySolar is compleet gratis

CompareMySolar biedt een openbare, transparante en gratis vergelijking voor zonnepanelen. Het gebruik van CompareMySolar is onbepert en gratis, ook het aanvragen van één tot drie offertes is gratis en geheel vrijblijvend. CompareMySolar verdient geld door een goed geïnformeerde klant met een geschikt dak bij de juiste (lokale) installateur aan te brengen. De klant heeft al een goed idee van de kosten en opbrengsten, heeft al kunnen kijken naar het profiel van de installateur en kiest bewust voor een detailofferte van deze installateur en maximaal twee anderen. Dit bespaart de installateur een hoop werk en geld, vooral op het maken van onnodige offertes voor mensen die ‘alleen maar een prijsje willen horen’.

Openheid

CompareMySolar toont direct in de vergelijking de installateursnamen, contactgegevens en lokatie. Wij zijn een groot voorstander van openbare en gratis informatie op internet en zullen deze gegevens nooit afschermen voor klanten. CompareMySolar loopt hierdoor de kans dat een deel van de geïnteresseerde bezoekers rechtstreeks contact opneemt met de installateur, maar vindt de openheid belangrijker dan net wat extra verdienen met een slechtere dienst.

Voordelen van een offerte via CompareMySolar

Als je een offerte via CompareMySolar bij één tot drie installateurs aanvraagt krijg je een gratis telefoongesprek van zo’n 5 – 10 minuten met Stefan of Gertjan, die allebei al twee jaar tot over hun oren in de zonnepanelen zitten. Er wordt gekeken naar de geschiktheid van het dak, schaduw, obstakels en er wordt advies gegeven over de keuze van systemen en installateurs. We proberen vaak een vergelijking op te stellen van een lokale installateur en een regionale scherpe prijs, met een goede uitleg over de kwaliteit van de materialen. Hierdoor is het aan de klant om te bepalen waar hij/zij voor wil gaan.

Vergelijk zelf

Vergelijk de mogelijkheden voor zonnepanelen op je eigen dak eens op www.CompareMySolar.nl. Voer je postcode of adres in, selecteer je dak en vergelijk de installateurs en systemen. Vraag een offerte aan als je er nog meer van wil weten.

Geef een reactie