Subsidie Zonnepanelen nog volop beschikbaar

[update 26 juli] Na de opening van de subsidiepot voor zonnepanelen op 2 juli is er na twee weken nog volop subsidie beschikbaar, maar wacht niet te lang met het aanvragen van de offertes. Tot woensdagochtend 25 juli zijn er bij AgentschapNL 14.000 aanvragen binnengekomen voor subsidie op zonnepanelen voor bijna 8,3 miljoen. Er is voor 2012 een pot van in totaal ruim 21 miljoen beschikbaar, waardoor er nu nog ruim 13 miljoen beschikbaar is, dat zijn zo’n 20.000 aanvragen. Het aantal aanvragen vlakt af, het lijkt er op dat de subsidiepot nog tot september of oktober geld blijft bevatten.

Het e-loket van AgentschapNL is weer geopend voor subsidieaanvragen en het is nog steeds mogelijk via het digitale formulier een aanvraag te doen. CompareMySolar houdt het nieuws via meerdere bronnen in de gaten en zal hier over publiceren op het eigen zonnepanelen blog. Actuele informatie van AgentschapNL wordt hier gepubliceerd.

Subsidie nog volop beschikbaar in 2012

Subsidie in prijsvergelijker op CompareMySolar

De subsidie is aan en uit te zetten in de prijsvergelijking op www.CompareMySolar.nl. Het is mogelijk om het effect van de subsidie op de financiële berekeningen te zien. Gemiddeld haalt de subsidie een maand of 6 van de terugverdientijd af.  Uitleg over deze nieuwe functie is hier te vinden.

CompareMySolar over de subsidie

De subsidie is mooi meegenomen voor mensen die nu op zoek zijn naar zonnepanelen. Zonnepanelen zijn echter al prima rendabel zonder de subsidie en CompareMySolar had liever gezien dat er geen subsidie zou zijn op zonnepanelen. Er wordt nu een tijdelijke piek gecreëerd die ongetwijfeld gevolgd zal worden door een dal als de subsidiepot leeg is. Vervolgens is er in januari weer een potje beschikbaar, waar precies het zelfde te gebeuren staan.

De verkoop van zonnepanelen was ook zonder subsidie met een goede opmars bezig, waardoor het beter was geweest om de markt niet door elkaar te schudden met deze subsidie. Een goed alternatief was een btw-verlaging geweest, voor zowel grote als kleine projecten. Waar buurlanden dit al jaren hebben blijkt het in Nederland niet mogelijk.

Kortom, stel je vist met deze subsidieronde naast het net, is het niet de moeite om te wachten op de volgende ronde. Deze zomer kun je namelijk met een zonnesysteem al een groot deel van de maximale subsidie opwekken.

Geef een reactie